Arcona 50

The New Flagship

Arcona 50

The First by Jeppesen & Pons

Wij introduceren de Arcona 50, het eerste Arcona-model ontworpen door Jeppesen & Pons en ‘The New Flagship’ van de Arcona-vloot. Deze performance cruiser van 50 voet is het begin van een stapsgewijze verandering voor Arcona Yachts, met een nieuwe samenwerking tussen ontwerpers en vele nieuwe design elementen die samenkomen in deze nieuwe blikvanger.

Met meer dan 6000 jachten op het water, brengen hoofdontwerper Niels Jeppesen en jachtontwerper en naval architect Ariadna Pons een schat aan ervaring mee naar Arcona Yachts.

De opdracht voor de eerste Arcona van Jeppesen & Pons was om een 50 voet performance cruiser te ontwerpen die gemakkelijk door twee personen kan worden bestuurd. Dit moest natuurlijk wel gebeuren in echte Arcona-stijl, waarbij waanzinnige zeilperformance wordt gecombineerd met alle luxe die je in een Arcona kan verwachten.

Belangrijk in het ontwerp van de Arcona 50 was om ervoor te zorgen dat ze geschikt is voor een internationale markt, zowel op het gebied van prestaties als comfort. Of je nou lange afstanden gaat zeilen, gaat cruisen in de Archipel of deelneemt aan een race, de Arcona 50 is uitermate geschikt voor al deze doeleinden.

Go further with the Arcona 50

De Arcona 50 is ideaal voor veilig en comfortabel cruisen over lange afstanden. Als primeur voor Arcona heeft de Arcona 50 dubbele roeren, met standaard aluminium roerkoningen. De dubbele roeren zorgen voor meer controle in het water. Een andere primeur voor Arcona is de toevoeging van een garage voor een dinghy. Waterdichte composietschotten scheiden de binnenruimt4e van zowel de boegzeilkast als de dinghy garage.

Nieuw bij Arcona zijn ook de L-vormige kuipbanken en de twee kuiptafels, wat de functionaliteit verbetert en gasten en bemanning in staat stelt zich tijdens het zeilen gemakkelijker door de kuip te bewegen. In de banken zitten 4 zelflozende bakskisten, groot genoeg voor een reddingsvlot aan stuurboord en touwen/ligplaatsen aan bakboord. De achterste luiken aan bakboord en stuurboord bieden plek voor de gasflessen van het jacht en de walstroomaansluiting.

Echt zeilen op jouw manier

De Arcona 50 heeft standaard dubbele stuurwielen en de cockpitlay-out en de zeilhandlingsystemen zijn ingesteld op shorthanded zeilen en gebruiksgemak.

Ze heeft een drievoudig gespreide mast met onderbroken rod rigging, plus dubbele hydraulische achterstag cilinders met een centraal pompstation. Een carbon mast en rolgiek zijn als upgrade verkrijgbaar.

Optioneel is een binnenste voorstag waaraan een zwaar weer-​​rolfok bevestigd kan worden voor een oceaan oversteek. Ook is er de optie voor een boegspriet, voor eenvoudig controleerbaar gebruik van asymmetrische zeilen.

Naast de lieren zijn er speciale opbergruimten voor vallen en schoten waardoor de cockpit opgeruimd is.

De goed bemeten 4-cilinder motor drijft een klapschroef aan. Trillingen en geluid worden tot een minimum beperkt. Optionele intrekbare boegschroeven zorgen voor maximale manoeuvreerbaarheid in smalle jachthavens.

Dit zijn slechts enkele van de slimme ontwerpdetails van Jeppesen & Pons die laten zien hoe deze offshore performance cruiser optimaal is ontworpen.

Licht en luchtig interieur

Benedendeks zie je een minimalistische Scandinavische elegantie met aandacht voor elk detail. Het interieur is uitgevoerd in Khaya Mahogany en kan worden opgewaardeerd tot Scandinavian Light Oak. Zoals te zien is in superjachten, maar nieuw voor Arcona, is het houtwerk geboord om de gewichtsbesparing te maximaliseren zonder concessies te doen aan de esthetiek.

De kombuis heeft veel praktische opbergruimte, een cardanisch fornuis met oven en een royale spoelbak en koelkast. Het kombuiseiland biedt gemakkelijke toegang tot de L-vormige salonbank. Er is de mogelijkheid voor een ​​U-vormige zitgelegenheid en een extra kombuiswerkblad.

De salontafel heeft een extra zitplaats aan stuurboord die kan worden verplaatst en op zijn plaats kan worden vergrendeld. Desgewenst kan hij ook worden gebruikt als koffie- of cocktailtafel. Het navigatiestation is naar achteren gericht voor gemakkelijk contact met degenen bovendeks.

De eigenaarshut is voorzien van een Kingsize bed, veel opbergruimte en een ensuite met aparte douche. Optionele upgrades zijn onder meer: ​​meer kastruimte, een extra stoel of een beautytafel. Voor gasten is er een extra badkamer met een aparte doucheruimte. De twee achterhutten kunnen worden uitgevoerd met dubbele bedden of een om te bouwen tweepersoonsbed.

Er komt veel natuurlijk licht naar beneden via de grote ramen in de romp en verzonken luiken. Arcona biedt een breed scala aan kussenstoffen en kleuropties waaruit u kunt kiezen om uw Arcona te personaliseren.

Zweedse bouwkwaliteit

Zoals alle boten in de Arcona-vloot, weerspiegelt de Arcona 50 de kwaliteit die je mag verwachten van Zweedse botenbouwers die gebruik maken van de beste materialen, technieken en de allerbeste leveranciers. Romp, dek en interne structuur zullen worden gemaakt van met ‘vacuum infused GRP’, gevuld met Divinycell. Strategisch belangrijke gebieden worden versterkt met carbon. Deze carbonversterking zorgt voor zowel sterkte als gewichtsbesparing. Zoals alle Arcona jachten is ook de Arcona 50 voorzien van een gegalvaniseerd stalen kielframe.

De combinatie van Scandinavische expertise op het gebied van jachtontwerp met Zweeds vakmanschap in de scheepsbouw is de ultieme combinatie voor dit nieuwe vlaggenschip van Arcona.

Arcona 50 2
Arcona 50 3
Arcona 50 4
Arcona 50 5
Arcona 50 6
Arcona 50 7
Arcona 50 8
Arcona 50 9
Arcona 50 10
Arcona 50 11
Arcona 50 12
Arcona 50 13

Video

Specificaties

DesignJeppesen en Pons
Lengte totaal14,99 m
Lengte waterlijn13,98 m
Breedte4,60 m
Diepgang (min – max)2,20-2,40-3,00 m
VerplaatsingTBC
MotorCa 80 pk
Grootzeil77,9 m2
Genua 106%63,1 m2
Keerfok 56,9 m2
Spinnaker212 m2
I21,00 m
J5,67 m
E6,85 m
P20,1 m

Tekeningen

interieur
a50-deck-plan
a50-sail-plan

Meer informatie over de Arcona 50?

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!