Mogen wij uw jacht verkopen?

De 5 stappen van Allround Yachting

Uw jacht verkopen, hoe gaat dat?

Uw jacht verkopen doet u niet zomaar. Het is vaak een emotionele stap; er komen veel zaken bij kijken. Welke voorbereidingen heeft de boot nodig en welke verkoopstrategie past bij mij? Welke makelaar kies ik? Straks zit ik zonder boot?

En over het traject zelf: hoe ziet het verkoopproces eruit? Hoe maak ik mijn jacht verkoop-klaar voor de fotograaf en bezichtigingen? Maar ook het technische vlak: welke plichten heb ik t.o.v. de koper? Hoe gaat de afwikkeling van een technische aankoopkeuring? Wat te doen bij inschrijving in het kadaster?

In ieder verkooptraject hebben we te maken met andere mensen en andere jachten en andere redenen van verkoop. Maar de route van A naar Z en de tussenstappen blijven altijd dezelfde. Wat handig is voor u en met welke informatie u geholpen bent, hangt natuurlijk af van uw situatie. Als jachtmakelaar denken wij graag met u mee. Maar het is ook fijn als u op uw gemak zelf het e.e.a. door kan lezen ter oriëntatie. Daarom vindt u op deze pagina alle informatie over het verkopen van uw boot op een rij. Vragen? Bel voor Allround Yachting Noord met Lars via +31 (0)85 050 1920 of mail ons via info@allroundyachting.nl. Voor Allround Yachting Zuid neemt u eenvoudig contact op met Maarten Koopen via +31 (0)11 328 2000 of stuur een e-mail naar maarten@allroundyachting.nl.

Zowel in het noorden als in het zuiden staan we graag voor u klaar!

Ik wil mijn boot verkopen

  Uw jacht verkopen in 5 stappen 

  Als jachtmakelaar gaan wij voor het beste resultaat. Dat kan de hoogste prijs zijn, maar ook een leuke koper die goed voor uw boot gaat zorgen. Onze focus ligt op verkoop en we hebben een duidelijke en beproefd stappenplan. Een vertrouwd aanspreekpunt, wel zo prettig.

  Stap 1: Een kennismaking aan boord.  

  Om te beginnen willen we alles over u weten. Waarom wilt u, of moet u verkopen? Hoe lang heeft u met het schip gevaren en waarom heeft u toentertijd de boot gekocht? Waar bent u allemaal naar toe gevaren? Wij luisteren graag naar uw verhalen.

  Dan bekijken we de boot. Checken of de papierwinkel op orde is met bijvoorbeeld een BTW verklaring en CE handboek met verklaring van overeenstemming. Tevens checken we of het schip in het kadaster staat en wat de status is.  We doorlopen samen de onderhoudshistorie en maken een zo compleet mogelijke presentatiemap met alle facturen en handleidingen van de aanwezige installaties.

  We geven u inzicht in de huidige marktsituatie rondom uw jacht met behulp van onze data-base, ervaring, historie en vergelijkbare zusterschepen. Voor welke bedragen hebben zusterschepen te koop gestaan, voor hoeveel zijn ze daadwerkelijk verkocht en binnen welke termijn?

  Cijfers zeggen niet alles, daarom brengen we de verschillen in kaart en passen onze expertise en verkoopervaring toe op de situatie. We werken ons advies uit in een helder plan van aanpak, aangepast op uw situatie en wensen. 

  Stap 2: Opdrachtbevestiging en strategie 

  U kiest voor ons. We gaan meteen aan de slag volgens de afspraken die we gemaakt hebben in de bemiddelingsovereenkomst. We verzamelen alle officiële gegevens en specificaties van uw jacht. Onbelangrijke vragen bestaan niet; daarom zijn we goed bereikbaar. U heeft altijd uw eigen jachtmakelaar in ons team, dus een vast aanspreekpunt. Iemand die goed op de hoogte is van de actuele stand van zaken. We bespreken altijd wat en waarom we iets wel of niet doen en wat de volgende stap is.

  Stap 3: De presentatie van uw jacht 

  Tijd om uw jacht bij potentiële kopers aan te bieden. Zo uitgebreid mogelijk, want presentatie is alles. Je kunt maar één keer een eerste indruk achterlaten. Een uitgebreide fotoshoot legt uw jacht in mooie beelden vast. Die gebruiken we ook voor publiciteit op onze website, onze verkoopwand, op YouTube, Facebook en Instagram. Als optie kunt u een drone-video van uw jacht laten maken, dit geeft een extra compleet beeld en is tevens een mooi aandenken voor uzelf. Een ‘Te Koop’-bord aan de zeerailing met QR-code volgt. Klaar voor de start! 

  Stap 4: Bezichtigingen 

  En dan volgen de bezichtigingen. Nu begint het echt! Uw jachtmakelaar heeft de sleutel en weet waar de hoofdschakelaars aan boord zitten. We weten van alles te vertellen over de boot, zelfs uw favoriete plekje in de kuip. Wij begeleiden de bezichtigingen volledig en bereiden deze goed voor. De gordijnen gaan open en we zetten de verlichting aan in de boot. Een zacht achtergrondmuziekje en de navigatieapparatuur staat aan. De vlag staat op de boot en de WC is doorgespoeld. Laat die kopers maar komen! Als de bezichtigers van boord zijn, geven wij u als verkoper altijd even een update over de bezichtiging.

  Stap 5: De verkoop en verder… 

  Onderhandelen, contracten opstellen, derdengelden begeleiden, aankoopkeuringen begeleiden, overdracht en afwikkelen van het dossier: onze specialiteit! Zodra er een bod gedaan wordt, informeren we u natuurlijk direct. Niet alleen het geboden bedrag, maar ook de voorwaarden spelen een grote rol en vertegenwoordigen een waarde. Na mondelinge overeenstemming nodigen we de gegadigde uit voor het doornemen en tekenen van de koop-/verkoopovereenkomst.  Na het ontvangen van de aanbetaling plannen we indien gewenst een aankoopkeuring in. Uw jachtmakelaar begeleidt deze en bespreekt de bevindingen. Koper en verkoper mogen hier zelf bij aanwezig zijn. Na deze dag is het meestal direct helemaal duidelijk hoe de verdere afwikkeling zal verlopen. Wij begeleiden u tot en met de laatste handtekeningen.

  Wij adverteren op de volgende wereldwijd goed gevonden websites: