De procedure bij het kopen van een boot

Een aankoopkeuring

Wanneer u een boot koopt raden wij u altijd aan om een aankoopkeuring te laten uitvoeren door een onafhankelijk erkend expert. Dit is op kosten van de koper. Op deze manier zorgt u ervoor dat u niet voor onverwachte grote kosten te staan vlak na aankoop van uw droomjacht. U kiest zelf naar eigen inzicht een onafhankelijk erkend expert. Natuurlijk kunnen wij u wel helpen bij het vinden van geschikte partijen.

Wanneer er gebreken aan het licht komen bij een keuring die voorheen niet bekend waren, dient de verkoper deze te verhelpen (mits dit is opgenomen in de Hiswa koop/verkoopovereenkomst). De rol van de makelaar is het bemiddelen tussen koper en verkoper wanneer een expert tegen dergelijke gebreken aanloopt.

Gebreken oplossen

Een groot voordeel van VMG Yachting is dat ons moederbedrijf VMG Yachtbuilders een eigen jachtservice bedrijf heeft. Wanneer u besluit eventuele gebreken door ons te laten verhelpen, hoeft u niet lang te wachten en blijft u met één partij zaken doen. Wij zorgen ervoor dat alles van begin tot einde in orde wordt gemaakt.

Veilig betalen

Om zowel de koper als de verkoper volledige zekerheid te bieden, maakt VMG Yachting gebruik van een derdengeldenrekening. De aanbetaling en de betaling van een boot staan op deze derdengeldenrekening en worden pas nadat beide partijen de akte van levering hebben ondertekend, overgemaakt naar de verkoper. Zo is er zekerheid voor verkoper en koper en loopt u geen enkel financieel gevaar. 

Na de oplevering

Bij oplevering van een jacht laten wij van VMG Yachting u niet in de steek. Wilt u de boot verder upgraden? Dan maken we samen een plan om de boot weer in topconditie te brengen. Simpel onderhoud als antifouling of poetsen is natuurlijk ook geen probleem. 
Wilt u uw boot op transport sturen naar uw nieuwe thuishaven, het zonnige zuiden of het mooie Scandinavië? Ook dat kunnen wij voor u regelen! Daarnaast helpen wij u ook graag bij het zoeken naar de juiste verzekering.

De eerste aanvraag

Wij streven ernaar om op de dag van de aanvraag uw vragen te beantwoorden. Op onze website vindt u altijd de meest actuele informatie en de locatie waar de boot te bezichtigen is. We doen ons best u vooraf zo volledig mogelijk te informeren, om onnodige teleurstellingen bij een bezichtiging te voorkomen.

Bezichtiging van uw potentiële nieuwe boot

Het aankoopproces van een nieuwe boot bestaat vaak uit een zoektocht die u langs meerdere boten leidt. Het voordeel van het bezichtigen van een schip bij VMG Yachting is dat er meerdere jachten in onze verkoophavens liggen. Zodat u deze andere merken en types op dezelfde locatie kunt bekijken en vergelijken. Bij een bezichtiging wordt u altijd vergezeld door een lid van ons makelaarsteam. Deze kan u helpen bij de bezichtiging zelf, maar helpt u ook met bredere inzichten voor uw zoektocht.

De meeste boten liggen in onze verkoophavens en kunnen altijd bezichtigd worden tijdens onze openingstijden en op afspraak ook vaak daarbuiten. Wij stellen het wel op prijs als u even belt voor een afspraak, zodat we tijd voor u kunnen vrijmaken.

Een bod uitbrengen op een jacht

Wat is een realistisch bod? Wij helpen u graag bij het vaststellen en beargumenteren van uw bod. Door de verkoper duidelijk te laten weten waarop uw bod gebaseerd is, krijgt deze de kans om hier op gepaste wijze op te reageren. Zitten uw beide opinies niet op één lijn? Dan zijn wij er om te bemiddelen en ervoor te zorgen dat u tot overeenstemming komt.

Overeenkomst en aanbetaling

Wanneer een bod wordt geaccepteerd maken wij voor u een Hiswa koop/verkoopovereenkomst op. Deze moet worden getekend door beide partijen. Hierin zijn niet alleen de verkoopprijs opgenomen maar ook de eventuele ontbindende voorwaarden, de hoogte van de aanbetaling, de rechten en plichten van zowel de koper als de verkoper en de specificatielijst van de boot.

Bij het in bemiddeling nemen van de boot zorgen wij er al voor dat alle papieren die bij de boot horen in een dossier zitten. Denk hierbij aan de CE-papieren, BTW-verklaring en een specificatielijst. Ook checken wij of de boot vrij is van schulden en beslagen, of het schip geregistreerd is en of de eigenaar de rechtmatige eigenaar is van het schip. Bij het kadaster controleren wij of er geen hypotheek rust op het jacht.

Na tekening van de Hiswa koop/verkoopovereenkomst volgt eventueel op uw verzoek de aankoopkeuring.

Wilt u dat wij uw ideale boot voor u zoeken?

Staat uw droomjacht niet tussen ons aanbod? Dan kunnen wij deze voor u zoeken! Vul dit formulier in voor een zoekopdracht. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.